تشریح وضعیت خوابگاه های دانشجویی در دوهفته تعطیلی کرونا
تشریح وضعیت خوابگاه های دانشجویی در دوهفته تعطیلی کرونا
معاون آموزشی وزارت علوم با تاکید بر اینکه تعطیلی ها و محدودیت های فعلی کرونایی تاثیر در فعالیت های دانشگاه ها ندارد، گفت: دانشگاه ها به روال سابق فعالیت خود را انجام خواهند داد و ما تعطیلی سراسری در دانشگاه ها نداریم.
دکتر علی خاکی صدیق در نشست خبری مجازی که به منظور تشریح برنامه های آموزشی دانشگاه ها در شرایط فعلی برگزار شد، گفــت: محدودیت های فعلی ناشی از شیوع کرونا در بخش آموزش تاثیری ندارد و فعالیت دانشگاه ها به همان روند سابق یعنی مجازی ادامه خواهد یافت.
وی در ادامه تصریح کرد: در حوزه پژوهش وزیر اخیر بخشنامه ای به دانشگاه ها ابلاغ کرد بر این اساس دانشجویانی که در دوره تحصیلات تکمیلی هستند و پروژه های های عملی دارند، منعی برای ادامه پروژه ندارند و می توانند این فعالیت ها را با حفظ رعایت پروتکل های مربوطه ادامه دهند.
معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد: تعطیلی سراسری در خوابگاه ها در برنامه وزارت علوم نبوده است و دانشجویان در تعطیلی های فعلی ناشی از شیوع کرونا نیز می توانند در خوابگاه ها بمانند.
خاکی صدیق افزود: از نظر پرژوهشی اوایل ترم قبل وقفه ای در برخی دانشگاه ها ایجاد شد بر این اساس چند ماه گذشته خیلی از دانشجویان نیاز مند کار عملی با رعایت پروتکل ها برگشتند و به کار خود ادامه می دهند و به صلاح نیست در کار آنها خللی ایجاد کنیم و برنامه دانشگاه ها به همان صورت ادامه می یابد.
وی در خصوص نحوه حضور کارکنان دانشگاه ها نیز گفت: کارمندان مستخدمین دولت هستند آنها هم مطابق مقررات دولت باید سر کار باشند و حداکثر تا یک سوم کارمندان و کارشناسان می توانند با اولویت پشتیبانی فعالیت های جاری در حوزه آموزش یادگیری الکترونیک و پژوهش ها و حفاظت از دانشگاه ها و تاسیسات حضور خواهند داشت.
معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد:جلسات دفاع ما نیز در شرایط فعلی متوقف نخواهد بود دانشجویان می توانند از پروپزال دکتری و ارشد را مطالبق قبل و به صورت الکترونیکی انجام بدهند.
وی همچنین در خصوص وضعیت آموزش مجازی دانشگاه ها در شرایط شیوع کرونا ویروس نیز تاکید کرد: همه گیری بیماری کرونا تجربه نادری برای نظام آموزش عالی در جهان بود، علیرغم تمام مشکلات این بیماری باعث شد تجربیات نابی بدست آوریم و همچنین برکاتی هم برای آموزش عالی داشت که یک سری بازنگریهایی را در مقررات آموزشی داشتیم که عمدتاً با محوریت یادگیری آموزش الکترونیکی بود.
معاون آموزشی وزارت علوم همچنین مقررات آموزشی ترم گذشته همچنان برقرار است، گفت: با توجه به استمرار وضعیت بیماری کرونا هر آنچه در ترم قبل از مقررات و آیین نامهها داشتیم کماکان به وقت خود باقی است. در ابتدای سال جاری پیش بینی میشد بخشی از ترم اول را به صورت حضوری و بخشی را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم و دانشگاهها نیز بر این اساس برنامه ریزی داشتند خصوصاً برای دانشجویان نوورود این برنامه ریزی ها صورت گرفته بود اما متاسفانه با توجه به وضعیت پیش آمده محقق نشد. با توجه به وضعیت پیش آمده و با توجه به مصوبه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا تمام آموزشها به صورت الکترونیکی برگزار میشود.
خاکی صدیق همچنین با اشاره به اینکه کلاس های آموزشی دروس عملی حضوری برگزار نمیشوند، خاطر نشان کرد: درسهای عملی و کارگاهی و آزمایشگاهی در ترم تابستان برگزار شدند، اما با توجه به وقفهای که ایجاد شد، دروس کارگاهی و عملی به صورت حضوری انجام نمیشود. برای اولین بار در کشور تعدادی از کارگاهها و دروس آزمایشگاهی به صورت الکترونیک انجام گرفت که البته این کار به زیرساخت نیاز دارد.
به گفته معاون آموزشی وزیر علوم، پس از بحران دوران کرونا یادگیری الکترونیکی جزئی از آموزش عالی خواهد بود تا دستاوردهای این چندماه که با سختی به دست آمده است را از دست ندهیم. البته یادگیری در کلاس درس مزایای خودش را دارد که بسیاری از صاحب نظران معتقدند با هیچ چیزی قابل جایگزینی نیست، اما برای اینکه از آموزش عقب نیافتیم از آموزش الکترونیکی استفاده میکنیم.
خاکی صدیق گفت: آموزش حضوری بعد از عبور از بحران حتماً با یادگیری الکترونیک همراه خواهد بود یعنی به صورت ترکیبی و این تجربه یک تجربه اثبات شده و مورد پذیرش در تمام آموزش عاای دنیا است.آزمونهای این ترم با توجه به پیش بینیهای صورت گرفته به صورت مجازی خواهد بود مگر اینکه اتفاق خاصی رخ دهد.
وی تاکید کرد: در ترم گذشته تجربه برگزاری امتحانات را نداشتیم و خیلی از اساتید هم تجربه ارزیابی مستمر داخل ترم را نداشتند اما در این ترم از قبل شروع ترم در نامهها و جلسات اعلام شد که باید از ابتدای ترم بحث ارزیابی و سنجش عملکرد دانشجویان در دستور کار قرار گیرد. این امر میتواند به صورت کوییز، تمرین و تماسهای چهره به چهره الکترونیکی و پروژه باشد که این نمرات با امتحانات پایان ترم جمع خواهد شد. وزن امتحانات در پایان این ترم، کمتر از ترمهای گذشته خواهد بود.
معاون آموزشی وزیر علوم تاکید کرد: در طی جلسات با معاونان درخواست ما از دانشگاهها این بوده که ترم دانشجویان نوورود حتماً برقرار شود و از این جهت لطمه نبینند اما چون یکماه از ترم را از دست دادیم از دانشگاهها درخواست کردهایم، دانشجویان تعداد واحد کمتری داشته باشند و درس را بتوانند به صورت مناسب بخوانند و لذت ترم را با واحدهای بیش از اندازه از آنها نگیریم و دانشگاهها مجاز هستند ترم را طبق آیین نامه دو هفته تا سه هفته برحسب ضرورت تمدید کنند لذا امیدواریم با برنامه ریزی فشاری به دانشجویان جدید نیاید و ترم شان را با امید و انگیزه بگذرانند.
خوابگاه یار
شما در خوابگاه یار میتوانید بهترین خوابگاه ها رو در سراسر ایران با شرایط محیطی و شغلی مختلف مشاهده کنید و با توجه به شرایط خود بهترین انتخاب را داشته باشید.
www.khabgahyar.com
منبع: isna.ir
مطالب مرتبط: