زندگی خوابگاهی (همه ی باید و نباید ها)
سلام نمی دونم که شما قبل ازامدنتان به دانشگاه تجربه ی زندگی خوابگاهی داشته اید یا نه من خودم قبلا خوابگاهی نبودم و زمانی که وارد خوابگاه شدم با یه محیط خیلی متفاوت روبرو شدم که احساس می کردم خیل برام غریبه و اصلا نمی دانستم باید چکنم والبته هیچ مطالعه ای هم در این زمینه نداشتم وترم اول برایم کمی سخت گذشت واینکه چون ترم اول هم یارگیری باخوده شما نیست واین یکم کار شما را دشوارتر می کند به همین خاطر از شما می خواهم این مطالب رو با دقت کامل بخونید امیدوارم در زندگی اینده ی شما در خوابگاه تاثیرگذار باشه وکمک حالتان در درخانه ی جدیدتان باشد.
دانشگاه صنعتی سهند تبریز دارای خوابگاهی است در داخل خود دانشگاه که با کلاس های دانشگاه یک ربع فاصله بیشتر ندارد.اتاق ها در ترم اول 5نفره واز ترم یک بهبعد 4 نفره خواهد بود
*** و البته باید بگویم بچه های داخل ستاد استقبال درخوابگاه هم در راستای سازگاری بچه ها تلاش بسیاری رو انجام می دهند پس این موضوع رو ازمن به یاد داشته باشید که با بچه های ستاد استقبال دوست شوید واز همان ابتدا با انها ارتباط گیری کنید چرا که این خادمان عزیز ازنیروهای مومن و باتجربه واکثرا خوابگاهی اند ودراینده بسیار کمک حال شما خواهندبود
یک جوان برای گذراندن دورانی که در خوابگاه زندگی می کند باید مهارت های خاصی را بداند.زندگی در خوابگاه و قرار گرفتن در کنار افراد با فرهنگها و دیدگاههای گوناگون باعث افزایش هوش هیجانی و هوش فرهنگی افراد خواهد شد..
اگر خوش شانس باشید و هم اتاقی هایتان افرادی سازگار، همراه و دارای روحیه همکاری باشند ، زندگی خوابگاهی شما به خوبی سپری خواهد شد .مشکل از آنجا شروع می شود که هم اتاقی ها در مورد مسائل مختلف با یکدیگر مشکل پیدا می کنند.
یکی از مهمترین مکان هایی که اختلاف ها و تفاوت های بین انسان ها خودش را نشان می دهد محیط دانشگاه و زندگی در خوابگاه است هر یک از دانشجویان در خانواده و شهری متفاوت و با فرهنگی متفاوت بزرگ شده اند و بنابراین بسیار طبیعی است که با یکدیگر تفاوت داشته باشند
مهم نیست که تفاوت داشته باشیم مهم این است که یاد بگیریم چگونه اختلاف هایی را که براثر این اتفاقات به وجود می آیند برطرف کنیم به همین دلیل مهارت حل اختلاف در این زمینه بسیار کمک کننده و مفید است.
آنچه به شما کمک می کند تا بتوانید اختلاف های خود را به حداقل برسانید آن است که در مورد آنچه شما را ناراحت می کند با زبان خوش و مودبانه صحبت کنید. انتظار داشتن از دیگران و اینکه دیگران باید بفهمند که شما از آنها چه انتظاری دارید و مواردی ازاین قبیل کمکی به شما نمی کند جزاینکه باعث افزایش تنش و رنجش می شود.
***بهترین و مهم ترین کار را انجام دهید (گربه را دم حجله باید کشت)
بهتر است از همان ابتدا با عده ای که قرار است هم اتاق شوید یا شدید نشسته و راجع به آنچه باید رعایت شود گفت و گو کنید بهتر است زمانی را برای این نشست و گفت و گو تعیین کنید که برای همه افراد مناسب ترین زمان باشد سپس در مورد قواعد و قوانینی که مایلید میان خود رعایت کنید صحبت کنید هنگام گفت و گو راجع به موضوعات گوناگون نظر واقعی خود را مطرح کنید و نه آنکه در رودربایستی قرار بگیرید یا برعکس چیزی را به دیگران تحمیل کنید اگر چنین برخوردهایی انجام دهید در بلند مدت نسبت به دیگران آزرده و از خود عصبانی خواهید شد که در دو حالت به ارتباط شما لطمه خواهد خورد.
الف) موضوعات کلی و عام
نظافت اتاق :تعیین نوع کارهایی که برای نظافت محل زندگی لازم است و تنظیم برنامه نظافت و اختصاص آن به هر یک از هم اتاقی ها و موارد مشابه.
تهیه و آماده کردن غذا:مشخص کردن برنامه غذایی تعیین کارها و فعالیت های مرتبط با آن و اختصاص آن به هر یک از هم اتاقی ها و موارد مشابه
شست و شوی ظرف ها:تعیین نوبت های ظرف شویی یا موارد دیگری مرتبط با شست و شو
خرید مایحتاج و وسایل :تعیین خریدهای اساسی و کارهای مرتبط با خرید و تقسیم آنها به هر یک از هم اتاقی ها تعیین مادر خرج (کسی که مسئول خرید است) تعیین مقدار هزینه ای که ماهانه یا هفتگی باید پرداخت شود و توافق در این مورد که براساس مذاکره و بحث با هم اتاقی ها حاصل می شود.
ب) تنظیم ساعت و زمان
استراحت:تعیین اوقات استراحت و خواب مشخص کردن میزان روشنایی و فعالیت هایی که در ساعت خواب و استراحت می توان انجام داد
مهنانی:مشخص کردن ساعات و مواقعی که می توان مهمانی را به اتاق راه داد و مدت اقامت وی در اتاق در دفعات آن و موراد مشابه.
مطالعه :مشخص کردن ساعات و زمان مطالعه ای که هر کدام از هم اتاقی ها نیاز دارد و عادات مطالعه وی و عواملی که در مطالعه هم اتاقی ها مشکل یا مزاحمت ایجاد می کند و راه های برطرف کردن آنها.
تفریح و گفت و گو:تعیین ساعاتی که برای تفریح و گفت و گو و بحث و یا برگزاری جلسات لازم است و فاصله بین آنها.
ج) رعایت اصول ایمنی
تعیین نکات مهمی که از نظر ایمنی لازم است مانند قفل کردن در اتاق کشوها چمدان ها و یا اینکه شب ها در اتاق قفل باشد یا نه
د) تعیین موارد خصوصی یا عمومی
یکی از موضوعات بسیار مهم در میان هم اتاقی ها مشخص کردن محدوده های شخصی یا عمومی است هر انسانی به یک فضای خصوصی احتیاج دارد این فضا در زندگی خوابگاهی و اشتراکی کمی محدودتر می شود و ممکن است به یک گوشه تخت و فضای زیر آن محدود شود در این زمینه هم باز تفاوت های فردی وجود دارد مثلا ممکن است از نظر یکی از هم اتاقی ها استفاده از کتاب های دیگران در هنگامی که حضورندارند اشکالی نداشته باشد در حالی که ممکن است غیراز این باشد به همین دلیل لازم است این موارد از ابتدا مشخص شود:
استفاده از وسایل یکدیگر:در این رابطه لازم است هم اتاقی ها مشخص کنند که دیگران تا چه حد مجازند از وسایل آنان درحضور افراد استفاده کنند.
تعیین و حریم خصوصی:بعضی از افراد حساسیت های خاصی در مورد حریم و فضاهای خصوصی خود دارند و بعضی کمتر حساس اند مثلا ممکن است یکی از هم اتاقی ها از اینکه دیگری روی تخت بنشیند و یا اینکه دیگری روی تخت او بنشیند و یا اینکه از لیوان یا بشقاب او استفاده شود ناراحت شود در حالی که ممکن است دیگری چنین حساسیتی نداشته باشد.
اطلاعات و موضوعات شخصی:ممکن است بعضی از هم اتاقی ها به راحتی راجع به کارو درس یا زندگی خود صحبت کنند و از اینکه دیگران اطلاعاتی در مورد آنها داشته باشند ناراحت نشوند در حالی که فرد دیگری مایل نباشد که کسی "سراز کار او در آورد".
یکی از موضوعات بسیار مهم در میان هم اتاقی ها مشخص کردن محدوده های شخصی یا عمومی است هر انسانی به یک فضای خصوصی احتیاج دارد این فضا در زندگی خوابگاهی و اشتراکی کمی محدودتر می شود و ممکن است به یک گوشه تخت و فضای زیر آن محدود شود
بیرون رفتن : بعضی از هم اتاقی ها ممکن است مایل نباشند دیگران بدانند آنان کجا هستند به کجا می روند و چه فعالیت هایی انجام می دهند بنابراین بهتر است این موضوعات از همان ابتدا مشخص شود
نیاز به خلوت :بعضی از هم اتاقی ها گاهی ممکن است مایل باشند که تنهایی کاری انجام دهند و نیاز دارند که مواقعی در روز یا هفته یا .... به قول معروف "ساعتی باخود خلوت کنند" به همین دلیل مناسب است که اطلاعاتی به سایر هم اتاقی ها بدهند تا نه او مزاحم آنها شده و نه سایر هم اتاقی ها برداشت های اشتباهی از آنها داشته باشند