اصول دوست یابی در خوابگاه

تکنیک های دوستیابی در خوابگاه

وقتی ما آدما برای اولین بار وارد یک مکان غریبه ای می شویم، حس غربت می کنیم. تنها چیزی که می تواند ما را از این حس بیرون بیاورد، دوست و رفیق است. اجاره خوابگاه و پانسیون نیز یکی از این موارد است و کسانی که به دلیل مشغله کاری یا درسی، مجبور به اجاره خوابگاه دانشجویی یا خوابگاه کارمندی می شوند، ممکن است در ابتدای کار حس خوبی نداشته باشند و حس غربت و تنهایی پیدا کنند.

پیدا کردن یک یا چند دوست در مکانی که تازه وارد هستیم، می تواند خیلی بر روحیه مثبت ما افراد تاثیرگذار باشد. از طرفی زندگی خوابگاهی و اشتراکی، باعث می شود ما بتوانیم در کنار افرادی با عقاید، علایق، فرهنگ ها و عادات و رسوم مختلف زندگی کنیم و فرصتی برای آشنایی با تجربه ها و دوستان جدید برای ما فراهم شود. در ادامه، تکنیک‌ هایی برای دوست ‌یابی موفق در خوابگاه معرفی می ‌کنیم.

تکنیک های دوست یابی موفق در خوابگاه

ورود به خوابگاه دانشجویی یا خوابگاه کارمندی، یکی از تحولات زندگی ماست که از یک زندگی خصوصی، وارد یک زندگی اشتراکی می شویم و ممکن است چالش های زیادی داشته باشیم. با پیدا کردن دوستان خوب و صمیمی، می توانیم زندگی شیرینی را تجربه کنیم که بعضاً هیچ وقت تکرار نمی شود. برای پیدا کردن دوستان خوب یک سری عوامل به شرح زیر بهتر است، رعایت شوند.

1. پیش قدم شوید و یک ارتباط ساده و دوستانه ایجاد کنید

وقتی برای اولین بار، مثلاً شروع ترم جدید، وارد خوابگاه می شویم، می توانیم با یک مکالمه ساده و دوستانه که ممکن است منجر به آشنایی و دوستی بلند مدت شود، شروع کنیم. مثلاً سوالاتی از قبیل اینکه رشته شما چیه؟ کدوم استاد از نظر شما بهتره، آیا با فلان استاد تا حالا کلاس داشتید؟ فلان استاد خوب درس میده؟ این ترم چند واحد می تونیم انتخاب کنیم؟ و خیلی سوالات راحت و غیر رسمی که گاهی شاید باعث ایجاد رابطه های دوستی فوق العاده بشه.

2. فعالیت در گروه های دانشجویی

یکی از جاهایی که باعث میشه دوستان زیادی بتونیم پیدا کنیم، گروه ها هستند. در دانشگاه، فعالیت های گروهی زیادی برای جشن ها و مسابقات برگزار می شود، که شرکت در آنها سبب برقراری ارتباطات جدید با افراد جدید می شود.

3. پیشنهاد کمک به هم‌ اتاقی ‌ها

کمک به دیگران نشان ‌دهنده علاقه ‌مندی به تعامل و مسئولیت‌ پذیری است. اگر کسی به کمک نیاز دارد، مثلاً در حمل وسایل، یا حتی در انجام تکالیف دانشگاهی، می ‌توانید داوطلبانه کمک کنید. این کارها نشان ‌دهنده حسن نیت شما هستند و باعث می ‌شوند دیگران احساس راحتی و احترام نسبت به شما داشته باشند. این مهربانی‌ ها، باعث می ‌شود دیگران نیز در مواقع نیاز، به شما نزدیک‌ تر شوند و رابطه‌ ها به دوستی‌ های عمیق ‌تر تبدیل شوند.

حتما بخوانید :  راهکارهای حل مشکل لباس شستن در خوابگاه دخترانه و پسرانه

4. ایجاد برنامه‌ های مشترک دوستانه

برنامه‌ های مشترک گروهی، یکی از بهترین راه‌ها برای ایجاد دوستی و آشنایی بیشتر است. می ‌توانید با دوستان خوابگاهی خود فعالیت ‌های کوچکی را برنامه ‌ریزی کنید. مثل تماشای فیلم، آشپزی گروهی یا حتی پیاده‌ روی در فضای دانشگاه. این برنامه ‌ها نه تنها فرصتی برای دورهمی و تفریح ایجاد می ‌کنند، بلکه به شما کمک می‌ کنند با ویژگی ‌های شخصیتی هم ‌اتاقی‌ هایتان بهتر آشنا شوید.

5. حفظ احترام و رعایت حریم شخصی دیگران

زندگی در خوابگاه به معنای زندگی مشترک و تقسیم فضای شخصی است. برای ایجاد دوستی ‌های سالم و موفق، لازم است که به حریم شخصی و نیازهای دیگران احترام بگذارید. اگر کسی نیاز به فضای آرام و شخصی دارد، بهتر است این خواسته را درک کنید و به آن احترام بگذارید. حفظ حریم شخصی و رعایت احترام باعث می ‌شود، رابطه ‌ای دوستانه و متعادل ایجاد شود و دیگران نیز متقابلاً به شما احترام بگذارند.

6. کسی را قضاوت نکنیم

خوابگاه ها و پانسیون ها یک اجتماع بزرگ یا کوچک از انسان هایی با اخلاق ها، عادات، رسم و رسوم و فرهنگ های متفاوت هستند که بنا به دلیلی از خانه و خانواده خود دور شده اند تا به صورت دوره ای و موقت، در یک فضای اشتراکی زندگی کنند تا به اهداف خودشان برسند.

در فضاهای خوابگاهی، هر کس برخورد متفاوت دارد و بهتر است با پذیرش این تفاوت ها و خودداری از قضاوت، روابط مستحکم دوستانه ای ایجاد کنید که نه تنها باعث اذیت و آزار کسی نشود، بلکه، حس اعتماد و راحتی دو جانبه ایجاد کند و سبب برقراری روابط سالم شود. در خوابگاه و پانسیون، می توانید به جای قضاوت یکدیگر، بر نکات مشترک و یادگیری تجربه های جدید تمرکز کنید و روابط دوستانه ارزشمندی بسازید.

7. داشتن انرژی مثبت و لبخند در روابط

مثبت اندیشی و داشتن روحیه مثبت و پرانرژی در زندگی شخصی، باعث می شود که شما همیشه شاد و چهره جذاب و خندانی داشته باشید. همین خنده و شادی شما می تواند انرژی مثبت را به دیگران نیز منتقل کند و دیگران به راحتی با شما دوست شوند و ارتباط برقرار کنند.

حتما بخوانید :  وضعیت خوابگاه در هنگام امتحانات چگونه است؟

انسانها همیشه تمایل دارند در محیطی باشند که به آنها خوش می گذرد و قطعاً از یک انسان اخمو که همیشه جملات منفی به کار می برد، استقبالی نخواهد شد. شاد باشید و شادی را منتقل کنید تا دیگران هم تمایل بیشتری به نزدیک شدن و برقراری ارتباط دوستی با شما داشته باشند.

داشتن انرژی مثبت و لبخند زدن به دیگران، تاثیر بسیار زیادی در جذب افراد دارد. افرادی که همیشه لبخند بر لب دارند و انرژی مثبت خود را به دیگران منتقل می‌کنند، به‌ راحتی دوست‌ یابی می‌ کنند و دیگران به راحتی با آن‌ ها ارتباط برقرار می‌ کنند. اگر نگرشی مثبت و دوستانه داشته باشید، دیگران هم تمایل بیشتری به نزدیک شدن به شما خواهند داشت.

8. صبر و زمان دادن به دوستی‌ ها

ساختن روابط دوستی نیاز به صبر و زمان دارد، چون دو طرف باید همدیگر را بشناسند و به هم اعتماد کنند. روابط دوستانه عمیق، زمانی بوجود می آید که درجه اعتماد بالایی بوجود بیاید. طرف مقابل حس کند که با او می تواند زمان های لذت بخشی داشته باشد و خوش بگذراند. هر چقدر درک متقابل بیشتر باشد، احترام و اعتماد بیشتری نیز فراهم می شود و دوستی های ایجاده شده پایدارتر و ارزشمند تر خواهد شد.

اصول دوستیابی در خوابگاه

برای پیدا کردن دوست چند اصول اولیه لازم است:

اصل اول) باز کردن صحبت از سوی شما
طبیعیه که می خوای با کسی دوست بشی، لازمه اول باهاش حرف بزنی. زیادم سخت نیس، می تونی سوالات معمولی بپرسی و شروع کنی.

اصل دوم) استفاده از زبان بدن
بدن ما زبان دارد و با حرکت می تواند با دیگران صحبت کند. از جمله زبان بدن، می توان به چشمان نافذ، چهره، حرکات دست و زاویه بدن اشاره کرد. وقتی داریم با شخصی صحبت می کنیم، نگاه کردن مستقیم به چشمان طرف مقابل، نشانه اهمیت دادن به حرفای اوست و اگر موقع صحبت کردن، به اطراف و در و دیوار نگاه کنیم، نمی توانیم تاثیری روی طرف مقابل داشته باشیم.

افرادی می توانند ارتباط بهتری داشته باشند که صدای رسا و گیرا داشته باشند، موقع دست دادن، با فشار کنترل شده ای دست طرف مقابل را بگیرند. در زمان نشستن یا راه رفتن خمیده و افتاده نباشندو موقع صحبت کردن مستقیم به چشمان طرف مقابل نگاه کنند.

حتما بخوانید :  خوابگاه خصوصی در شیراز : لیست 5 خوابگاه و پانسیون برتر

اصل سوم) فن بیان
داشتن فن بیان قوی باعث میشه توی همون ارتباط اولیه به دل طرف مقابلت بشینی و به راحتی باهاش ارتباط برقرار کنی.

اصل چهارم) احترام و ارزش قائل شدن
هیچ چیزی نمی تونه به اندازه احترام و ارزش قائل شدن، مقام یک فردی را بالا ببره. همه از اینکه بهشون احترام میزاری و براشون ارزش قائل میشی، خوششون میاد و استقبال می کنن.

اصل پنجم) رعایت حریم شخصی
هر فردی یک چهارچوبی به نام حریم شخصی داره که نمی تونی نادیده بگیری، چون اگر نادیده گرفته بشه، سبب ایجاد کدورت و دلخوری میشه. شاید بعضیا با افراد ناآشنا یا تازه آشنا بخواهند شوخی کنند، بدون اینکه متوجه شوند، طرف مقابل جنبه شوخی ندارد و ناراحت می شود، پس بهتر است، اگر شوخی هم داری انجام میدی و می خوای با شوخ طبعی، نظر طرف مقابل خودتو جلب کنی، شوخی های عمومی باشه، نه در مورد خود شخص مقابل، اینجوری هم سبب خنده و بامزگی میشی و هم طرف مقابلت ناراحت نمیشه.

اصل ششم) صداقت
در اوایل دوستی، همیشه حتی برای کوچکترین و ناچیزترین مطالب، صداقت داشته باش. همون مسائل کوچک، اگر صادقانه مطرح نشه، ممکنه طرف دیگه به شما اعتماد نکنه.

اصل هفتم) صبر و انعطاف ‌پذیری در روابط جدید
در مسیر دوستیابی صبور باشید و به دیگران و خودتان فرصت دهید تا به شناخت بیشتری از هم برسید. برخی از دوستی‌ ها به زمان نیاز دارند تا شکل بگیرند. با کمی صبر و تحمل، دوستانی صمیمی و پایدار خواهید یافت.

نتیجه‌ گیری

زندگی خوابگاهی و گروهی مستلزم رعایت حریم شخصی دیگران، احترام متقابل و ارزش قائل شدن است. در صورتی که صبر داشته باشیم و توی روابط خودمون با افراد مختلف انعطاف به خرج بدیم و کسی رو قضاوت نکنیم، قطعاً توی محیط خوابگاه دانشجویی یا خوابگاه کارمندی، می توانیم ظرف مدت چند دقیقه، دوستان خوبی پیدا کنیم، چون همه برای یک هدف مشترک که تحصیل یا کار هست، گرد هم جمع شده اند و نکات مشترک زیادی واسه صحبت کردن با همدیگر دارند. با مثبت اندیشی و داشتن لبخند و روحیه پرانرژی، می توانیم روابط خودمان را گسترش دهیم و دوستانی صمیمی و همیشگی پیدا کنیم.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *