خوابگاه یا پانسیون یک مکان اشتراکی برای دانشجویانی هست که بدلیل دوری راه یا هر مسئله دیگر مجبورند دور از خانه و در خوابگاه یا پانسیون بمانند. زندگی اشتراکی هم دردسرهای خودش را دارد، چون در یک مکانی هستی که مجبوری با افراد دیگر ارتباط اجتماعی داشته باشی و نمی توانی بگویی که من در یک تایم خاص می خواهم در اتاق خودم به مطالعه بپردازم یا لطفا سر و صدا نکنید.
کسانی که علاقمند به مطالعه هستند و بیشتر اوقات فراقت خود را برای مطالعه و درس خواندن می گذارند، در مکان هایی مثل خوابگاه یا پانسیون با مشکلات و دردسرهایی مواجه می شوند. در این مقاله سعی داریم به مهم ترین مشکلات افراد اهل مطالعه در خوابگاه یا پانسیون دانشجویی بپردازیم.
چالش ها و راه حل های مطالعه در خوابگاه و پانسیون دانشجویی
چالش ها برای مطالعه کردن در یک فضای اشتراکی زیاد هستند که بعضاً سبب استرس و عصاب خورد کنی دانشجویان می شود. از جمله چالش ها عبارتند از:
۱. سر و صدای زیاد و عدم آرامش
اجاره خوابگاه و پانسیون یکی از مواردی است که دانشجویان راه دور، مجبور هستند ثبت کنند تا بتوانند دوره تحصیل خود را تمام کنند. شاید شما بتوانید تایم استراحت و مطالعه خود را با هم اتاقی خود هماهنگ کنید و در اتاق خود تمرکز را حاکم نمایید، اما چون خوابگاه و پانسیون دارای اتاق های متعدد هست و راهروها و سالن هایی دارد که دائماً افراد در حال رفت و آمد هستند، ممکن است سر و صدا ایجاد مزاحمت کند و تمرکز شما را بهم بزند و مطالعه برای شما در چنین محیطی دشوار شود.
راه حل فرار از سر و صدای خوابگاه یا پانسیون و داشتن مطالعه متمرکز چیست؟
- استفاده از هدفون های ضد صدا
- رفتن به کتابخانه یا فضای های مطالعه ی عمومی برای دوری از محیط پر سر و صدا
- با هم اتاقی هایتان درباره ساعات مطالعه و استراحت صحبت کنید.
۲. کمبود فضای شخصی برای مطالعه
به دلیل اینکه فضای اتاق های خوابگاه ها و پانسیون ها بین چندین نفر به اشتراک گذاشته می شود، فضا محدود است و این فضای محدود مانع ایجاد یک محیط مناسب برای داشتن مطالعه می شود.
راه حل: باز هم رفتن به پانسیون مطالعاتی و کتابخانه عمومی راه حل مناسبی است. اگر هم در فضا این امکان وجود داشت که یک میز مطالعه قرار داده شود و هر کس در هنگام نیاز به مطالعه، پشت این میز بشیند و به صورت اختصاصی به مطالعه بپردازد، ایده مناسبی است.
۳. نبود امکانات مناسب برای مطالعه
همه خوابگاه ها و پانسیون های دانشجویی، امکانات رفاهی عالی ندارند و با توجه به میزان بودجه ای که از دانشجویان هنگام اجاره پانسیون دریافت می کنند، خدمات ارائه می دهند. نبود میز و صندلی راحت و مناسب و عدم نور کافی برای مطالعه در هنگام شب، دسترسی نداشتن به اینترنت یا محدودیت دسترسی، می تواند چالش هایی برای افراد اهل مطالعه ایجاد نماید.
راه حل: تهیه ابزارهای ساده مانند چراغ مطالعه شخصی یا صندلی مناسب، می تواند بخشی از این مشکل را حل کند. همچنین، استفاده از فضاهای عمومی یا کافه های اطراف خوابگاه که امکانات بهتری دارند، می تواند مفید باشد.
۴. فشارهای اجتماعی و عدم تمایل به مشارکت در فعالیت ها
زندگی در خوابگاه و پانسیون، دور از زندگی خصوصی در داخل منزل است و قوانین و مقررات حاکم بر خودش را دارد. چه بخواهید و چه نخواهید، مجبورید در برخی از فعالیت ها و تعاملات اجتماعی همکاری داشته باشید و شرکت در چنین جلساتی، ممکن است وقت و تایمی که شما برای مطالعه در نظر گرفته اید را از شما بگیرد.
راه حل: برنامه ریزی دقیق و تعیین زمانی مشخص برای شرکت در فعالیت های اجتماعی و تفریحی، بدون اینکه تمرکز اصلی بر مطالعه تحت الشعاع قرار بگیرد، می تواند به ایجاد تعادل کمک کند. همچنین می توانید با دوستانتان به طور شفاف درباره اولویت های خود صحبت کنید.
۵. مشکلات با هم اتاقی ها
در زمان اجاره پانسیون یا خوابگاه، اتاق ها مشترک هستند. شما با افرادی زندگی می کنید که سبک زندگی، فرهنگ، آداب و رسوم و عادت های خاص خودشان را دارند. مثلاً ممکن است با صدای بلند حرف بزنند. یا اینکه، در زمان مطالعه شما، آنها بخواهند تلویزیون تماشا کنند یا با هم گفتگو داشته باشند و همین ها ممکن است اجازه تمرکز بر روی مطالعه را از شما بگیرد.
راه حل: شما می توانید با هم اتاقی های خود جلسه ای ترتیب دهید و بر سر ساعت های مشترک سکوت و استراحت توافق کنید تا یک تعادل نسبی در فضا حاکم شود و همه بتوانند یک آسایش نسبی را در یک فضای اشتراکی داشته باشند.
۶. اختلال در خواب و برنامه های روزانه
زندگی در خوابگاه و پانسیون به دلیل رفت و آمد مداوم، برنامه های غیرقابل پیش بینی و سر و صداهای شبانه، می تواند باعث اختلال در خواب و برنامههای روزانه افراد اهل مطالعه شود. خواب کافی و برنامه ریزی دقیق از جمله عوامل مهم در موفقیت تحصیلی هستند که ممکن است در این محیط ها تحت تأثیر قرار گیرند.
راه حل: ایجاد یک برنامه مشخص برای خواب و استراحت و پایبندی به آن می تواند تا حدی به این مشکل کمک کند. استفاده از گوش گیرها و ماسک خواب نیز می تواند کیفیت خواب را بهبود بخشد.
در نهایت
دردسرهای افراد اهل مطالعه در خوابگاه و پانسیون دانشجویی به دلیل رفت و آمد زیاد، سر و صدا، اشتراکی بودن فضا و عادات و فرهنگ متفاوت هم اتاقی ها، زیاد است. توافق بر سر ساعت های مطالعه و استراحت و رفتن به پانسیون مطالعاتی و یا کتابخانه های عمومی می تواند این مشکلات را تا حد زیادی بهبود بخشد و یک تعادل نسبی در فضا حاکم شود که حداقل آسایش را برای تمام دانشجویان ساکن در یک اتاق اشتراکی فراهم کند.
دیدگاهتان را بنویسید