چالش های شستن ظرف ها در خوابگاه دانشجویی

مشکلات و راهکارهای شستن ظرف ها در خوابگاه و پانسیون

یکی از رایج ترین چالش هایی که دانشجویان، کارمندان و کارگران در خوابگاه های اشتراکی و زندگی گروهی دارند، مربوط به مساله شستن ظرف ها می باشد. شاید در بعضی از خانه ها نیز این چالش ها وجود داشته باشند، اما بدلیل ارتباط خانوادگی، مشکل بزرگی طلقی نشود. وقتی پای زندگی با افراد غریبه به میان می آید، هیچ کس دوست ندارد، مازاد دیگران کار کند و تقسیم بندی کارها در زندگی گروهی کار عاقلانه تری است.

در خوابگاه ها و پانسیون ها، آشپزخانه یکی از مکان های اشتراکی است که به طور همزمان چندین نفر از آن استفاده می کنند. گاهی بدلیل استفاده مشترک، ممکن است چالش هایی به میان بیاید. در ادامه به بررسی این چالش ها و راهکارهایی برای حل آنها پرداخته ایم.

چالش ها و راهکارهای ظرف شستن در خوابگاه و پانسیون اشتراکی

از جمله چالش های فضای آشپزخانه در محیط اشتراکی، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

1. انباشته شدن ظروف کثیف

یکی از بدترین مشکلات وقتی پیش می آید که افراد به محض خوردن غذا ظرف ها را نشویند و ظرف ها روی هم انباشته شود. وقتی ظرف ها روی هم انباشه می شود، آشغال روی آنها خشک می شود و شستن ظرف ها سخت می شود. مشکل دیگر ایجاد بوی نامطبوع و نمای ناخوشایند در فضای آشپزخانه است.

راهکار چیست؟

وقتی فضا مشترک است، سعی کنید تعداد زیادی ظروف کثیف در سینک ظرفشویی یا روی میز غذاخوری انباشته نشود. به محض غذا خوردن، ظرف ها را بشویید تا فضای آشپزخانه ناخوشایند به نظر نرسد و در اثر کثیفی، بوی نامطبوع به وجود نیاید.

حتما بخوانید :  نقش اینترنت و اپلیکیشن ‌ها در پیدا کردن پانسیون، اقامتگاه و خوابگاه مناسب

2. عدم تقسیم وظایف و همکاری گروهی

طبیعتاً در زندگی اجتماعی مثل اجاره پانسیون یا خوابگاه دانشجویی، تقسیم وظایف می تواند کمک بزرگی برای روند سریعتر کارها باشد. در کل در فضاهای اشتراکی دانشجویی، برای درس خواندن و زندگی با آسایش بیشتر، تقسیم کارها و وظایف بهتر است. درک و احترام متقابل می تواند موجب آسایش و محیط دوستانه و صمیمی شود.

ظرف شستن یکی از کارهای روتین و روزانه ما انسان هاست. چه در منزل شخصی خودمان باشیم، چه مهمانی برویم و چه در یک فضای اشتراکی زندگی کنیم، به صورت روتین و روزانه مجبوریم ظرف های پخت و پز را بشوییم. تقسیم وظیفه برای شستن ظروف در فضای آشپزخانه اشتراکی در هنگام اجاره خوابگاه و پانسیون، می تواند به دو صورت انجام بگیرد:

روش اول) هر کس موظف به شستن ظرف های خودش هست.
روش دوم) بین افراد کار تقسیم می شود و به صورت دو نفره ظرف ها شسته می شود. یعنی یک نفر ظرف ها را کف می زند و دیگری آبکشی می کند. این تیم دو نفره در هر وعده غذایی متغیر است.

3. استفاده از مواد شوینده با کیفیت و دستکش

برای شستن ظرف ها نیاز به مواد شوینده داریم. چون فضا اشتراکی است ممکن است سر مواد شوینده مشکلی پیش بیاید. برای مثال، یک فردی بگوید که مایع ظرفشویی بدست من نمی خوره و عوضش کنید و فرد دیگر در تناقص با نظر فرد اول باشد. اگر از دستکش استفاده شود، این مدل بحث ها کمتر پیش می آید.

4. قانون گذاری برای استفاده از آشپزخانه اشتراکی

حتما بخوانید :  وضعیت خوابگاه در هنگام امتحانات چگونه است؟

بهتر است یک قانون گذاشته شود تا همه طبق آن پیش بروند.

راه احل: می توانید بر روی یک برد، بنویسید که لطفا به محض استفاده از ظروف و پخت و پز سریعاً ظرف های کثیف را بشویید. یا اینکه از انباشتن ظرف های کثیف در سینک ظرفشویی و یا میزغذاخوری خودداری نمایید.

5. استفاده از ظروف یکبار مصرف

گاهی اگر حوصله شستن ظرف را ندارید، می توانید از ظروف یکبار مصرف استفاده کنید تا نیازی به شستن ظرف نباشد.

6. خرید ماشین ظرفشویی

بعضی از خوابگاه ها و پانسیون های حرفه ای با امکانات عالی، ماشین ظرفشویی نیز دارند. استفاده از ماشین ظرفشویی نیز چالش های مربوط به خودش را دارد. مثلاً خرید شوینده ها و قرص های مخصوص، پاک کردن ظروف، جاسازی کردن آنها در داخل سبد ماشین ظرفشویی و موارد دیگر.

راهکار اینه که باز هم برنامه ریزی کنید تا هر سری یک فرد، اقدام به پاکسازی ظروف و چیدن آنها در داخل ماشین ظرفشویی نماید. پس از شسته شدن ظرف ها، آنها را از داخل ماشین درآورده و مرتب در جای خودشان بچیند. ماشین را تمیز کنید و از برق بکشید. مراقبت از دستگاه عمر آن را افزایش می دهد و نیاز به تعمیر پیدا نمی کند.

نتیجه ‌گیری

شستن ظروف در خوابگاه و پانسیون دانشجویی، به دلیل استفاده از فضای اشتراکی آشپزخانه، یکی از معضلات همیشگی است که با اجرای قوانین ساده مثل تقسیم وظایف و توافق بر سر شستن به موقع ظروف، می تواند حل و فصل شود و محیطی دوستانه برای زندگی گروهی همراه با نظم و آرامش فراهم گردد.

حتما بخوانید :  عدم تعهد در واگذاری خوابگاه در برخی از دانشگاه‌ها

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *